Rijnsburg, vakantiepark Koningshof

Rijnsburg, vakantiepark Koningshof
Bedrijfsoverdracht naar een nieuwe generatie geeft vaak energie aan een bedrijf. Energie met nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Voor Vakantiepark Koningshof ontstond de wens om het entreegebied opnieuw in te richten en de bestaande receptie, restaurant, café en winkel te slopen en te vervangen door één nieuw multifunctioneel gebouw met daarin een centrale ontvangstruimte

Hoewel natuurlijk iedereen welkom is, kenmerkt het bedrijf zich in hoofdzaak door een Geel karakter Het bedrijf bevindt zich in de Bollenstreek, dichtbij de grote steden als Leiden en Den Haag. Daarnaast is de kust en Katwijk aan Zee ook dichtbij. Kortom, er is volop vertier in de omgeving en dat is ook positief merkbaar op het park.

Een stoer, eigentijds en puur gebouw, met veel ruw hout, glas en verzinkt staal, verwijzend naar kenmerkende bollenschuren en de kassen in de streek.

Door het haast rauwe industriële karakter  en de gerichte toepassing van glas ontstaat een prettige gastvrije en informele sfeer. Daarnaast is er veel aandacht voor duurzaamheid in het gebouw. Zo wordt door het gebouw elektriciteit opgewekt en wordt grondwarmte gebruikt voor de verwarming.

« terug