Lopik, Lentehof

Appartementencomplex Lentehof
Door de recente participatiewet worden mensen steeds meer op zichzelf aangewezen, door de goede leefomstandigheden en gezondheidszorg worden we ook steeds ouder. Vanuit deze gedachten hebben we bewust afstand genomen van bestaande systematische oplossingen voor gemeenschappelijke huisvesting. We hebben een gebouw ontworpen waarin 40 woningen, binnen de sociale sector, worden gesitueerd rond een gemeenschappelijk atrium. Ondanks dat de woningen zich in de sociale sector bevinden zijn ze ontworpen volgens eisen van het levensloopbestendig bouwen.

Het appartementengebouw zorgt door zijn positie voor afbakening van het groene centrale plein aan de kant van het gemeentehuis. De gebouwhoogten zijn afgestemd met de omliggende bebouwing. Wonen tussen groene stroken en rond het gemeenschappelijk atrium zorgt voor goede leefomstandigheden waarin mensen kunnen omzien naar elkaar, alsmede zich naar gelang kunnen keren naar het groen.

 

Project: 40 woningen

Locatie: Lopik

Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Lopik

« terug